Seni sevdik, Gönül verdik Şanlı Galatasaray

Seni sevdik, Gönül verdik Şanlı Galatasaray

5 Aralık 2012 Çarşamba

Nerede Kalmıştık ?



Bu sezon baslarken ne demiştik hatırla; 
Nerede Kalmıştık?

Galatasaray, şampiyonlar ligi tarihinde üçüncü kez ikinci tura yükselerek zaten kendine ait olan rekoru da bir adim daha ileri taşımış oldu Şimdi önümüzde şakaya alınmayacak kadar ciddi rakipler var ve en son ikinci tura yükseldiğimizdeki gibi grup sistemi yerine çift Macli eleme sistemiyle karsı karşıyayız, bu acıdan isimiz daha zor. gelebilecek en kolay rakip şimdilik Malaga ve Schalke gibi görünüyor fakat bana kalırsa motivasyon yönünden bu iki takım bizim isimizi zorlaştırır. gerçi rakip seçmek bu dakikadan sonra çok saçma. biz UEFA’yı kazanırken oynadığımız tüm takımlar kendi liglerinin bas veya başaltı takımlarıydı. ayni şekilde, 6 maçta 5 beraberlik 1 mağlubiyetle çeyrek finali kaçırdığımız roma, liverpool ve barca grubu düşünelim; kim isterdi böyle rakipleri, kimse. herkes kolayını ister ama karşımıza çıkacak her engel bir öncekinden daha zorlu olacağı için artık rakip önemsiz..

Bu dakikadan sonra önemli olan eksik kadronun tamamlanması.. Fatih Terim Braga maçından sonra ocak ayini telaffuz ederek transferlerin sinyalini yaktı. mevcut kadroyla atıyorum "PSG ile eşleşsek bizi hacamat ederler, Barcelona dibimizi dover, x takim ebemizi beller" falan demiyorum ancak bu rakiplerle bu kadroyla mücadele etmek, 2001-2002 sezonunda ikinci tur grubunda oynamaya benzemez. futbol o doneme göre daha acımasız.

Galatasaray’da eksik olan temel olarak 4 şey var.

• Defansta bir lider
• Orta sahada topu gerektiğinde ayağında tutup gerektiğinde oyunu yönledirecek 10 numara
• Adam gibi orta açabilecek, Amrabat gibi hızlı bir sağ kanat
• Burak’ın yanına, Elmander'in yerine bitirici, pres yapabilecek bir forvet.

Madem Fatih Terim transfer icin sinyali verdi; şunu göz onunde bulundurmak da gerekir. Avrupa Kupalarinda bu sezon oynamis herhangi bir oyuncu isimizi gormez, misal Kaka. Turkiye Ligi icin mevcut kadro yeterli; Kaka ismi sadece kulfet olur. Ligdeki yabancı sınırlaması malum, bu bağlamda devre arasında bazı yabancı oyuncularımızla yolların ayrılması durumu söz konusu olabilir. Alınacak futbolcular ya Türk pasaportlu olacak veya Avrupa dışından olacak.Transferlerle kimler ilgilenecekse çok yoğun 2 ay yasayacak.

 Galatasaray’da görünen problemler

Hamit Altıntop bir tek bende degil, neredeyse tum Galatasaraylılar'da hayal kırıklığı oldu, takımda ağabeylik, toparlayıcılık beklerken kendisi buna muhtaç olmuş.
Emre Çolak gecen sezon kazandığı bütün kredisini kaybetmek üzere. ezdiği topları, verdiği hatalı pasları saymaktan yoruluyorum. daha çok genç, kendisine yazık ediyor.
J. Elmander gecen sezonun son maçında yasadığı o Allahsız, olmaz olasıca sakatlıktan sonra kendisini hala toparlayabilmiş değil. koşuyor, mücadele ediyor ama gecen sezonu maalesef mumla aratıyor. Bir şeyler yap artık, seni çok özledik amiral.
Cris tecrübe ve yas acısından takıma liderlik edebilecek vasıfları var ancak futbol Lyon’un parlak zamanlarındaki gibi değilbir anda T.Ujfalusi gibi bir adamin boslugunu doldurmak icin Galatasaray'a geldi ancak artik ondan gecmis mutlaka iş yapabilecek bir defans oyuncusu almak şart, Dany dediğin adam patlayacak bomba, Semih'in yanında oynaması gereken adam da ne Dany ne de Cris...

İkinci tura kalmak başari değil. eldeki şartlarla, bu formsuzlukla, sakatlıklar ve bazı etmenlerle, geliş sekliyle müthiş bir olay oldu. 2010 senesinin aralık ayındaki Galatasaray ile 2012 yılının aralık ayındaki Galatasaray’ı karsilastirdigimizda hayli doyurucu da sayılabilir. biraz daha geniş düşününce şampiyonlar ligi'nin ikinci turundan daha ileriye gitmek hiç zor sayılmaz. yapılacak transferlerle alınacak yeni düzen çok önemli. şimdilik rakip fark etmez. yeni düzen lazım. belli bir kadro düzeyine eristikten sonra gelecek rakip hiç fark etmez.

ve son olarak sunu söylemek isterim 5 aralık 2012 günü, beni 10 yıl daha gençleştirip o zamanki çocuk gibi sevindirip heyecanlandıran, bir hareket daha olsa gözlerimi ağlayacak duruma getirdiğin için teşekkürler Galatasarayım.. Bu sezon baslarken ne demiştik hatırla; nerede kalmıştık?


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hurrah, that's what I was exploring for, what a data! existing here at this blog, thanks admin of this website.

Feel free to visit my blog: online payday loan