Seni sevdik, Gönül verdik Şanlı Galatasaray

Seni sevdik, Gönül verdik Şanlı Galatasaray

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Hoş geldin Fernando Muslera



Göründüğü kadarıyla iyi bir kaleci... Bir kaleci bir takım için çok önemli... Nedeni; kaleci 10 futbolcu arkadaşını korur ama o futbolcu arkadaşları ne yazık ki kalecilerini korumazlar. Her şeyi ona bırakırlar. Demek ki süper bir kaleci olmak için gerekli olan; zamanını çok iyi ayarlayacak, defans arkadaşlarıyla çok iyi diyalog içinde olacak ve kendine güvenecek.Arjantin maçında kurtardığı penaltının dışında oyun içindeki hareketleri, zaman ayarı ve defanstaki arkadaşlarıyla iyi iletişim kurması şimdilik onun için süper notlar. Ama bir kaleci için iyi oynadığı bir karşılaşmadan sonra çok çok müsbet karar vermek zordur. Ancak gözüken odur ki, ileride aynı tarz bir oyun oynamayı tekrarlarsa G.Saray'ı gerçekten de çok iyi bir kaleci bekliyor.

Gün aynaya bakıp yüzleşme günü. Maalesef

F.Bahçe’nin 24. haftadaki Bursa-İstanbul BŞ maçından itibaren Süper Lig’i nasıl nakış gibi işlediğini, dizayn ettiğini gözlerim fal taşı gibi açılarak gördüm. Bursa’nın yarıştan kopması için İstanbul BŞ’li 4 oyuncuya 60 bin lira teşvik primi verilmesiyle başlayan hikâye Sivas-F.Bahçe maçıyla sona eriyor. Emniyet de uyumuyor. Ve birkaç kişinin hırsı yüzünden koskoca F.Bahçe camiası şike gibi büyük bir lekeyle karşı karşıya kalıyor. Yazık ki, 7 puanlık fark doğal sebeplerle kapanmamış.

Adil bir Federasyonla F.Bahçe’nin küme düşmesi kesin gözüküyor; ve adı geçen takımların içinde en ağır cezayı onlar alacak. Sadece Bank Asya’ya düşmekle kalmayıp, puanları da silinecek. F.Bahçe’yi kâbus gibi bir dönem bekliyor maalesef ..

Ş.Bahçe




Ş.Bahçe 104 yıllık tarihinin en ağır bunalımını yaşıyor. Şike cezası alınırsa yaşanacak utanç ve gelir kaybının yanı sıra kapıya dayanan borçlar var. Ş.Bahçe’nin toplam borcu yaklaşık 300 milyon dolar. Çoğu bankalardan alınan kredilerden oluşuyor. Ağustos ayıyla beraber bu kredilerin taksitleri geliyor. Yani iflas kapıda