Seni sevdik, Gönül verdik Şanlı Galatasaray

Seni sevdik, Gönül verdik Şanlı Galatasaray

30 Eylül 2009 Çarşamba

Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 227. maçına çıkacak


UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu ikinci maçında yarın Avusturya'nın Sturm Graz takımını konuk edecek Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 227. maçına çıkacak. Sarı kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 133, adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen bu organizasyonda 60, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve Avrupa Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 226 maç oynadı. Avrupa kupaları tarihindeki en başarılı Türk ekibi olan ve UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası'nı müzesinde bulunduran Galatasaray, 226 maçta 86 galibiyet ve 83 yenilgi alırken, 57 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 313 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 325 gol gördü. -

Galatasaray, bu sezon Frank Rijkaard yönetiminde süper bir performans sergileyerek mükemmel sonuçlar aldı. Sarı-kırmızılıların başında Avrupa kupası ve ligde 7'şer karşılaşmayı geride bırakan Hollandalı çalıştırıcı, henüz yenilgiyle tanışmadı. Galatasaray'la çıktığı 14 resmi maçın 11'ini kazanan ve 3 kez berabere kalan Rijkaard, özellikle oynattığı total futbol tarzıyla dikkat çekti. Rijkaard yönetimindeki Galatasaray, 14 resmi maçta rakip filelere 42 gol göndermeyi başardı ve kalesinde ise 10 gole engel olamadı. Galatasaray'ın son 14 resmi maçında aldığı sonuçlar şöyle:

UEFA Avrupa Ligi:

Tobol-Galatasaray...........: 1-1
Galatasaray-Tobol...........: 2-0
Maccabi Netanya-Galatasaray.: 1-4
Galatasaray-Maccabi Netanya.: 6-0
Galatasaray-Levadia.........: 5-0
Leveida-Galatasaray.........: 1-1
Panathinaikos-Galatasaray...: 1-3

Turkcell Süper Lig:

Gaziantepspor-Galatasaray...: 2-3
Galatasaray-Denizlispor.....: 4-1
Galatasaray-Kayserispor.....: 4-1
Ankaraspor-Galatasaray......: 0-2
Galatasaray-Beşiktaş........: 3-0
Kasımpaşa-Galatasaray.......: 1-3
Galatasaray-Eskişehirspor...: 1-1


AVUSTURYALILAR İLE 14. RANDEVU!..

Galatasaray, Sturm Graz ile UEFA Avrupa Ligi'nde yapacağı maçla birlikte, Avrupa kupalarında Avusturya ekipleriyle 14. maçına çıkacak. Bugüne kadar Avusturya takımlarıyla 13 kez karşı karşıya gelen Galatasaray, bu maçların 5'ini kazanırken, 6 kez mağlup oldu, 2 maç da beraberlikle bitti. Avusturya takımlarına karşı oynanan 13 karşılaşmada 20 gol atan Galatasaray, 20 golü de kalesinde gördü.

Galatasaray, daha önce Sturm Graz ile Şampiyonlar Ligi'nde 2000-01 sezonunda gruplarda karşılaşmış, deplasmanda 3-0 yenildiği rakibiyle İstanbul'da 2-2 berabere kalmıştı.

Sarı-kırmızılılar, bundan önce Avrupa kupalarında Avusturya'nın Rapid Wien (4 kez), Sturm Graz ve Austria Wien (2 kez) takımlarıyla eşleşti.

Bakı”nın Bülənt Qorxmazı seçməsinin səbəbi məlum oldu


Bakı”nın Bülənt Qorxmazı seçməsinin səbəbi məlum olub. Qol.Az-ın məlumatına görə, bu haqda türkiyəli məşqçinin təqdimetmə mərasimində paytaxt klubunun baş meneceri Zeynal Məmmədov məlumat verib: “Bildiyiniz kimi, Coko Haciyevskinin istefasından sonra baş məşqçi postuna digər namizədlər də var idi. Lakin biz sonda Bülənt Qorxmaz variantına üstünlük verdik. Çünki komandamızın aşağı yaş qrupu üzrə bütün heyətlərinə türkiyəli məşqçilər nəzarət edir. Bu səbəbdən də əsas komandanın başına da türkiyəli məşqçi gətirmək qərarına gəldik. Belə hesab edirik ki, bütün yaş qrupu ilə yanaşı əsas komandanın da vahid sistemlə çalışması “Bakı”ya yalnız və yalnız xeyir gətirəcək”.

Büyük Kaptan İse Yaptığı açıklamada ;

Zeynal bəyə xoş sözlərə görə təşəkkür edirəm. Mən burada özümü legioner kimi hiss etmirəm. Sizin də məni belə görməyinizi istəyirəm”. Qol.Az-ın məlumatına görə, bu sözləri “Bakı”nın yeni baş məşqçisi Bülənt Qorxmaz təqdimetmə mərasimində çıxış edərkən deyib. Ötənlərin məşhur futbolçusu “Bakı”ya pul qazanmaq üçün gəlmədiyini söyləyib: “Bülənt Qorxmaz “Bakı”ya pul-para qazanmaq üçün gəlməyib. Mən də istəyirəm ki, gedəndən sonra Qorxmaz “Bakı” klubuna uğurlar qazandırdı desinlər. Fikrimcə, stadiona insanlar daha çox gəlməlidirlər. Çünki futbol azarkeşlər üçün oynanılır. Mənim üçün futbolçunun xarakteri daha önəmlidir. Xarakteri olan futbolçu isə hər zaman klubunu düşünəndir. Bu cür futboloçularla hər zaman çalışmağa hazıram. Ən qısa zamanda başqa bir “Bakı” görəcəksiniz. Lakin bunun üçün bir qədər zamana ehtiyac duyuruq. Antalyada keçəcəyimiz hazırlıq prosesində oyunçuları daha yaxından tanıyacağam”.Bülənt Qorxmaz “Bakı”nın hədəflərindən də danışıb: “Bizim məqsədimiz təkcə ölkə daxilində deyil, həm də avrokuboklarda uğur qazanmaqdır. Çünki mən istəyirəm ki, Türkiyədə olduğu kimi Azərbaycanda da insanlar Avropadakı uğura sevinib, küçələrə axışsınlar”.

Demişşşş .. :)

:) Bizede Hayırlı Olsun demek düşer

"O"Büyük kaptan idi, hiç bir zaman büyük teknik direktör olamadı ben hala büyük kaptan olarak hatırlamaktan yanayım