Seni sevdik, Gönül verdik Şanlı Galatasaray

Seni sevdik, Gönül verdik Şanlı Galatasaray

13 Ağustos 2007 Pazartesi

Hollanda Transferde Son Durum

Alkmaar

Transferin hareketli takımlarından Alkmaar, İtalyan forvet Graziano Pelle’yi Lecce ekibinden 6 milyon Avroya transfer etti. Brezilya’lı sambacı forvet Ari Da Silva Ferreira, Kalmar’dan 4.5 milyona kadroya katıldı. Belçika’lı defans Sebastien Pocognoli, Genk takımından 2.75 milyona transfer edildi. Orta sahaya güç katmak için Milano Koenders, Waalwijk takımından getirildi. Arjantin’li kaleci Sergio Romero Racing Avellaneda’dan, yine kaleye Boy Watermann Heerenveen’den alındı.
NAC Breda

Fas’lı Ahmed Ammi Venlo’dan, Tim Gilissen Go Ahead Eagles’dan, Defans Tyrone Loran Roosendaal takımından, Ghana’lı golcü Matthew Amoah Almanya’nın Borussia Dortmund ekibinden 200 bin Avroya, gol yollarına Anthony Lurling Köln’den, kaleye Jelle Ten Rouwelaar Austria Wien’den, Finlandiya’lı Joonas Kolkka Feyenoord’dan kadroya dahil olan isimlerdi.

Ajax

Uruguay’lı forvet Luis Suarez’i Groningen’den 7.5 milyon Avroya, Defans J.Colin’i Norwich City’den, Danimarka’lı orta saha oyuncusu Dennis Rommedahl’i Charlton’dan, İspanyol yaşlı kurt Urzaiz’i Athletic Bilbao’dan, kaleci Heijblok’u Haarlem’den, Türk kökenli İsveç’li futbolcu Kennedy’yi Twente’den 1.3 milyon ödeyerek, Belçika’lı De Lorge’yi ise Den Haag’dan aldı.

De Graafschap

Finlandiya’lı Niklas Tarvajarvi Heerenveen’den, İzlanda’lı Arnar Vidarsson Twente’den, Kanada’lı golcü Will Johnson Heerenveen’den, İsviçre’li Keller Waalwijk’tan, Surinam’lı Cerezo Fung Wing yine Waalwijk’tan, hücum hattına Donny De Groot AEK Larnaca’dan, orta sahaya Schuurman Twente’den, ileriye Marcel van der Sloot TOP Oss’dan alınarak kadroya güç katan isimler oldular.

Excelsior

Zwolle’den forvete Korf katıldı. Bosna’lı orta saha Adnan Alisic Utrecht’ten, geriye Leendert van Steensel yine Utrecht’ten, orta sahaya Kees Luijckx AZ Alkmaar’dan geldiler.

Feyenoord

Emektar forvet Michael Mols Den Haag’dan alındı. Milli futbolcumuz Nuri Şahin Borussia Dortmund ekibinden kiralandı, Defansa Kevin Hofland Wolfsburg takımından alınırken 2.6 milyon da Wolfsburg’un kasasına girdi. Bomba transfer ise Bayern’den gelen Roy Makaay olurken, kasadan da 5 milyon Avro çıktı, bir diğer bomba ise Barcelona’dan alınan Giovanni van Bronckhorst oldu. Geriye, Tim de Cler AZ Alkmaar’dan 2.8 milyona getirildi. Hazırlık maçlarında Feyenoord göz doldurdu ve bu sene zirve mücadelesinin de en büyük favorilerinden biri haline geldi.

Groningen

İsveç’li forvet Marcus Berg Göteborg’dan 3.8 milyona kadroya katıldı. Belçika’lı Enrico Pellegriti Genk ekibinden 400bin Avroya getirildi. Kaleye Brezilya’lı Luciano da Silva Germinal’den yine 400bin’e transfer edildi. İsveç’li defans Fredrik Stenman Bayer Leverkusen takımından 700bin Avroya alındı.

Heerenveen

Hücuma G. Sibon Almanya’nın Nürnberg takımından, orta sahaya Nick Loohuis Veendam’dan, forvete Roy Beerens PSV’den, defansa Kristian Nielsen Midtjylland takımından 1,5 milyon Avro’ya transfer edildi.

Heracles

Forvete Ricky van den Bergh Waalwijk’tan 800bin Avroya getirildi.

Nijmegen NEC

Gol yollarına katkısı olsun diye Jeremain Lens kiralık olarak AZ Alkmaar’dan ve Jhon van Beukering De Graafschap’tan, kaleye de Venlo takımindan Baart alındı.

PSV Eindhoven

Golcü Kenneth Perez Ajax Amsterdam ekibinden 1.5 milyona transfer edildi. Sırp defans oyuncusu Rajkovic kiralık olarak Chelsea’den geldi, yine Sırbistan’lı yetenek Danko Lazovic tam 6 milyon Avroya Vitesse’ten alındı ve gol yollarındaki problemler halledilmek istendi. Orta sahaya Tom van der Leegte 500bin Avroya Wolfsburg’tan transfer edildi. Kaleye meşhur Bas Roorda Groningen’den, orta sahaya Mike Zonneveld Breda’dan, defansa ise Fagner Corinthians’tan monte edildi.

Roda

Fatih Sonkaya Porto’dan kiralandı, Willem Janssen ve Frank van Kouwen ikilisi ise Venlo takımından geldiler.

Sparta

Defans hattına Kim Jaggy Grasshoppers Zurich’ten getirildi. Kaleye Cor Varkevisser Venlo’dan transfer edildi. Orta alan için de Arne Slot Breda takımından koparıldı.

Twente

Stijn Huysegems Feyenoord takımından forvete transfer edildi. Yine forvet Romano Denneboom (Nijmegen), orta saha Schreuder (Feyenoord), forvetle hücum hattı arasına Hersi (Vitesse Arnheim) kadroya yeni katılan oyuncular oldular.

Utrecht

Kevin Vandenbergh (Genk) 1.6 milyona Utrecht’li oldu.

Vitesse

Haim Magralishvili (Maccabi Haifa), forvet Kolk (Den Haag), golcü Harrie Gommans (Maastricht) bu sene Vitesse ekbine hizmet edecek futbolcular oldular.

Willem II

Defansa, küme düşen Den Haag takımından Martha transfer edildi. Ayrıca ileri uca Frank Demouge (Den Bosch), kaleye Kenneth Vermeer (Ajax), orta sahaya Danny Mathijssen (AZ Alkmaar) transferleri yapıldı.