Seni sevdik, Gönül verdik Şanlı Galatasaray

Seni sevdik, Gönül verdik Şanlı Galatasaray

25 Ağustos 2011 Perşembe

MAA ?!?



TFF'nin başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile Federasyon'un kamuoyunu bilgilendirme adına yaptığı açıklamalardan bazı satır başları:
İŞTE İLK AÇIKLAMA 3 TEMMUZ:  
"Bugün sabah 07.00'den itibaren güvenlik güçleri tarafından ülkemiz futbolunu ilgilendiren çok kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır. Bahse konu soruşturma çok yönlü bir içeriğe sahip olup, detayları Federasyonumuz tarafından yakından takip edilmektedir. Konuyla ilgili sağlıklı bilgiler oluşur oluşmaz kamuoyunu aydınlatacak gerekli açıklamalar, TFF tarafından yapılacaktır."
5 TEMMUZ, "UZUN BİR SÜREÇ YAŞAYACAĞIZ"
Mehmet Ali Aydınların'ın dava aşamasının sonlanmasını mı bekleyeceksiniz sorusuna verdiği yanıt:. "Dava Uzun Sürebilir. Biz Delillere Göre Hareket Etmek Zorundayız"
11 TEMMUZ, "LİG 5 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK"
Mehmet Ali Aydınlar "Türkiye Futbol Federasyonu'nun elinde herhangi bir delil ve belge bulunmamaktadır. Bu nedenle herhangi bir işlem de başlatılamamaktadır. Bu konudaki disiplin soruşturması, Cumhuriyet Savcılığı'nın iddianamesini hazırlayıp mahkemece bu iddianamenin kabul edilmesinden sonra başlatılacaktır. Alacağımız kararların alacağımız kararların, toplumun tüm kesimlerini mutlu etmeyeceğinin bilinci içindeyiz. Biz en doğru kararı vermeye çalışacağız. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Bu konuda tüm kamuoyunun desteğini rica ediyoruz. Bu süreçte UEFA ve FIFA ile sürekli temas içinde bulunacağız. Lig planlandığı şekilde 5 Ağustos tarihinde başlayacaktır. 31 Temmuz tarihinde Süper Kupa Finali Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacaktır. Lig planlandığı şekilde devam edecektir. Daha önceki fikstür çekim tarihi aynen geçerlidir. Elimizde delil olmadan, belge olmadan vereceğimiz kararın doğru olmayacağını düşünüyoruz. En doğru kararı verebilmek için mutlaka en doğru belgenin iddianame olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle iddianameyi bekleyeceğiz. Bugün oturup yönetim kurulunca bir karar veremeyiz. Lig, tescil edildiği şekilde UEFA'ya bildirilmiştir. Bu işten en az zararla Türk futbolunu çıkartacağız. Bu konuda bize güvenin ve bizi destekleyin."
13 TEMMUZ, "ELİMİZDE BELGE YOK!"
Mehmet Ali Aydınlar "Henüz elimizde herhangi bir belge yok. Belgeler bize ulaştıktan sonra da gerekli işlemleri yapmaya başlayacağız. Bir takım insanlar tutuklanıyor. Bunların hangi maçlarla ilgili, konu nedir net bilmiyoruz. En doğru belgenin savcının iddianamesinin olacağını düşünüyoruz"
14 TEMMUZ, "LİG'İN ERTELENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"Beşiktaş taki Adliye'ye gelen Mehmet Ali Aydınlar çıkışta açıklama yaptı "Şuan da ligin ertelenmesi söz konusu değildir".
18 TEMMUZ, "UEFA ÇOK MEMNUN
Cenevre'de UEFA yetkilileri ile bir araya gelen Başkanvekili Lütfi Arıboğan "UEFA bizim bu süreçteki TFF olarak konuya hassasiyetimizden çok memnunlar. Aynı işbirliği ile, aynı bilgi paylaşımı ile devam edeceğiz."
19 TEMMUZ, "SÜPER KUPA İPTAL EDİLDİ. AVRUPA'YA MEVCUT TAKIMLAR GİDECEK"
Mehmet Ali Aydınlar şu açıklamayı yaptı, "31 Temmuz tarihinde Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak Süper Kupa maçı ileri bir tarihe ertelenmiştir. Savcılıktan belgeler yarından itibaren federasyonumuza gelmeye başlayacaktır. Bu nedenle liglerin ertelenip ertelenmeyeceği konusuna belgeleri gördükten sonra en kısa sürede karar vereceğiz. Avrupa kupaları maçlarıyla ilgili bildiğiniz gibi Futbol Federasyonu 31 Mayıs tarihinde UEFA'ya Türkiye'den hangi takımların Avrupa Kupası maçlarına katılacağını beyan etmiştir. UEFA da bu takvimde bir değişiklik yapmayacağını dün bize belirtmiştir. Dolayısıyla Avrupa kupalarına gidecek takımlar, mevcut takımlarımızdır. Bundan bir değişiklik söz konusu değildir. Eğer soruşturma aşamasında bu takımlardan suçlu olan varsa veya cezaya uğrayacak olan varsa onun değerlendirmesini UEFA o kulüp nezdinde yapacaktır."
20 TEMMUZ, "LİGLER AĞUSTOS SONUNDAN ÖNCE BAŞLAMAYACAK"
MEHMET Ali Aydınlar, "Görevde olduğumuz sürece ligler Ağustos sonundan önce başlamayacak"
25 TEMMUZ, "SÜPER LİG 9, BANK ASYA 10 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK"
MEHMET Ali Aydınllar "Spor Toto Süper Lig 9 Eylül, Bank Asya 1. Ligi ise 10 Eylül tarihinde başlayacak"
10 AĞUSTOS, "ŞİKE SORUŞTURMASI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SONLANIR
Mehmet Ali Aydınlar, "Şike soruşturması hakkında gelişme olup olmadığının sorulması üzerine "Net bir tarih yok ancak önümüzdeki hafta şike soruşturmasını sonuçlandıracağız"
15 AĞUSTOS, "SWİSS OTEL BASIN TOPLANTISI. UEFA'NIN KULÜPLERE HERHANGİ BİR YAPTIRIIM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"
Swissotel'deki TFF toplantısı sonucunda açıklama yapan Aydınlar "Şu Anda Uefa'nın Bize Ve Kulüplere Herhangi Bir Yaptırımı Söz Konusu Değildir. Kendini Şüpheli Gören Varsa Avrupa Maçlarına Gitmesin" dedi ve belgelerin yeterli olmadığını gelen yargı süreci ile beraber gelen belgeler neticesinde karar verileceği ligin aynı şekilde devam edeceğini açıkladı.
23 AĞUSTOS, "SAVCI GELDİ VE ÇOK İYİ İZLENİMLERLE İTTİ"
Mehmet Ali Aydınlar, UEFA dan gelen Disiplin Komitesi Başmüfettişi Pierre Cornu'nun izlenimlerinin nasıl olduğu sorusuna "Çok iyi izlenimlerle ayrıldı. UEFA'nın şike konusundaki temsilcisi dün savcılarla yaptığı görüşmede buradaki hukuki süreci öğrendi. Nasıl gelişmekte olduğunu öğrendi. Biz biliyorsunuz savunma alamadığımız için gizli karar nedeniyle, iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesini bekleyeceğimizi ifade etmiştik. UEFA temsilcisinin, bu gizliliğin kaldırılması yönünde talepleri oldu ama Cumhuriyet savcıları bunun kaldırılmasının mümkün olmadığını, yasa gereği soruşturmanın gizli olduğundan bahsettiler, gayet iyi bir görüşme geçti."
24 AĞUSTOS, "UEFA'NIN TALEBİ DOĞRULTUSUNDA FENERBAHÇE AVRUPA KUPALARINDAN MEN EDİLDİ
TFF resmi ınternet sayfasından Fenerbahçeyi Şampiyonlar Lig'inden men ettiğini açıkladı. Açıklamayı yapan Mehmet Ali Aydınlar, "Bu kararı UEFA'nın talebi doğrultusunda aldık. UEFA Başmüfettişi Pierre Cornu'nun gelmesinden de önce devam ediyordu. Biz karar almak için yine iddianameyi bekleyeceğiz. Kararı TFF aldı. Ama UEFA'nın talebi doğrultusunda karar aldık. Biz izlediğimiz hukuki sürecin doğru olduğunu düşünüyoruz. Bizim iddianame çıkmadan, savunma almadan karar vermemiz söz konusu değil UEFA, Şampiyonlar Ligi'ne çok önem veriyor. Onların çok önem verdiği bir markası ve bu nedenle tedbiren böyle bir yaptırım uygulandı."