Seni sevdik, Gönül verdik Şanlı Galatasaray

Seni sevdik, Gönül verdik Şanlı Galatasaray

21 Ocak 2008 Pazartesi

Ahh be Hocam !!


Bu adam topu ayağına aldı mı, en sakin Forveti bile çileden çıkarırdı. Bir kere hayatta acele etmez. Topu alır, adama arkasını döner, Dan dun vurmazdı. Sonra pozisyon bulursa soğukanlı bir şekilde Pasını veriridi ; pozisyonu hiç zorlamazdı, risk diye bir şey bu adamın kitabında yazmazdı . Eee tabii ozamanlar gencecik futbolcuydu..

Avustralya Milli Takımı'nda oynamayan en yetenekli futbolcu !!


Galatasaray'ın Greame Souness dönemi transferlerindendir Avustralyalı oyuncu. Marconi Stallions'dan Türkiye 1. Ligi'ne trasnfer olduğu ilk yılda aslında kadroda da kendine yer bulmuştu, hatta Beşiktaş'a uçarak kafayla attığı bir golü de hatırlarım. Parçalı forma altına siyah şort dönemi Galatasaray’ının oyuncularındandı anlayacağınız. Ancak Fatih Terim'in göreve gelmesi ile birlikte uzun süren kiralık dönemleri başladı. Önce sırasıyla Antalyaspor, Karabükspor, Bursaspor ve Nimes Olympique'de oynadıktan sonra bonservisi ile Gaziantep'e verildi. Oradan da kendini Mersin İdman Yurdu'nda bulunca 2005 yılında ülkesine döndü. Sydney FC'nin 2005 yılında Kazuyoshi Miura ve Dwight Yorke birlikte en önemli transferiydi. Halen orada oynuyor.Josip Skoko onun için "Avustralya Milli Takımı'nda oynamayan en yetenekli futbolcu" demiş..Hem genç ve değerli futbolcularını adam yerine koymuyorlar, hem o takımdaki belki gerçekten keşfedilmesi işlenmesi gereken adamları atlıyorlar, hem de kimya her zaman tutmayıp işler sarpa sarınca istifayı basıp gidince, hemen arkasından getirdikleri adamlar da kaçıp gidiyor, kulüp enkaza dönüyor. Bunun istisnaları çok azdır.

"Torsten Gütschow " Hadi canım .


Sadece 1 devre oynadı Gütschow Kalli'nin ilk Galatasaray macerasında. O sene kupaları süpüren Galatasaray'ın ikinci yarı forvet ikilisinin değişmez adamıydı. Sadece 1 devre oynamasına rağmen 10 golün altında imzası var. Bunlardan en önemlisi Kadıköy'de Galatasaray'ın aldığı 4-1'lik galibiyette attığıdır belki de. Gütschow İstanbul'u tavaf etmeden önce tam 15 yıl Demokratik Almanya’nın en ünlü kulübü Dinamo Dresden’de oynadı. Yıkılan Berlin Duvarı’nın tarihe gömdüğü unvanlardan biri olan “Doğu Almanya’da Yılın Oyuncusu Ödülü”nün son sahibidir kendisi. İlk geldiğinde has kalem Meriç Tunca ve silah arkadaşları Ersan Çelik ve Talay Erker (bir de bu adama Baba Talay derler ya) tarafından "ayıboğan, bastonlu, Kalli’nin okul arkadaşı" gibi unvanlarla karşılanan sonra da bu güruhun hepsine laflarını yediren Falco, Stumpf, Gütschow üçlüsünün forvet ayağıdır. İlginç, Kalli görevi bırakınca Falco ve Stumpf Hollman ile Galatasaray macerasına devam etmelerine rağmen Gütschow ülkesine dönmüş 1999 yılında da 37 yaşında iken, efsane olduğu Dresden kulübünde futbolu bırakmıştır. Gelelim ajanlığına. Gütschow Doğu Almanya'nın FBI ve KGB'si diyebileceğimiz "Stasi" istihbarat teşkilatında da bir dönem casus olarak görev yaptığını açıklamış bir futbolcudur. Olsun ya ben severdim yinede ..