Seni sevdik, Gönül verdik Şanlı Galatasaray

Seni sevdik, Gönül verdik Şanlı Galatasaray

22 Mart 2010 Pazartesi

Yanlışta Israrın Sonu !

Sizede Çok saçma gelmedimi ? Bir defans elemanının asla ama asla yapmayacağı bir şeyi deneyen Emre Güngör, Trabzon’a galibiyeti hediye ediyor. Bak Adaş çok basittir bu kuralu Amatör okullarında öğretirler "Hiç bir şey yapamıyorsanız bile Ceza yayının üstünde topun gelişine vurun nasıl olsa bir arkadaşınız ilerde meşin yuvarlağa hakim olur”

Biri görsün artık bir zahmet Galatasaray topu rakip sahaya taşıyamadığı hiçbir maçı ka-za-na-mı-yor.. Bu kesik kesik oyunda hiç şüphesiz orta sahadaki verimsizlik başrolü alıyor. Elano-Santos-Mustafa Sarp üçlüsü bırakın iyi oynamayı vasata bile yaklaşamıyorlar. Ve ne hikmetse Rijkaard da bu üçlüde ısrar edip duruyor.

Bu haliyle Galatasaray’ın görüntüsü çok güzel kaportası, lastikleri olan ama motoru işe yaramayan bir araba gibi.

Galeride Vitrini süsler ama binip bir yere gidemezsiniz.





Rijkaard’a olan inancımızı da yavaş yavaş kaybetmeye başlıyoruz. Galatasaray öyle bir konuma geldi ki, karşısında iyi mücadele eden hangi takım olursa olsun, muhakkak Galatasaray’dan puan alıyor. Peki Keita’sı, Jo’su, Elano’su; bu futbolcular sadece Ali Sami Yen’de mi oynayacaklar? Mukavelelerinde “Biz deplasmanda iyi mücadele etmeyiz” diye bir madde mi var ?

Sonbahar Saçlı Adam

1987-88 sezonunda henüz 17 yaşındaydı  Galatasaray formasını ilk giydiğinde .. Teknik Direktör Jupp Derwall ile Galatasaray 1985-86 Sezonu Namağlup Beşiktaşın ardından 2 sırada tamamlamıştı Lise Yıllarımdı Şampiyonluk görmediğimiz14 yılın acısı ta ciğerlerime kadar işliyordu . Bu sene olacak , Bu sene Bizim derken 1987-88 sezonuna gelmiştik . Kalemizde yine o dev isim isim vardı Zoran Simoviç Savunmamız da İsmail (Demiriz), Ahmet Ceyhan, Raşit Çetiner, Erhan Önal, Yusuf Altıntaş , Orta Sahamız Cüneyt kaptandan (Tanman) , Arif (Kocabıyık), Cevad Prekazi, Bülent (Alkılıç), Halil İbrahim (Akçay), Adnan (Esen) ve Uğur Tütüneker , Muhammet Altıntaş, Savaş Demiral (Büyük Savaş), dan oluşuyordu İleri de Mirsad Kovačevič (Mirsat Güneş), Tanju Çolak, İlyas Tüfekçi, Öner Kılıç, Didier Six Vardı . Bu sene Takıma Tanju Çolak katılmış Didier Six gelmiş Bizide küçük çaplı bir havaya sokmuştu Takımda 3 genç isim vardı . İnanın bizde bilmiyorduk Sonraki yıllarda hayatlarımıza neler katacaklarını ; Biri Bülent Korkmaz dı Lakabı Küçüktü ama Kocaman bir yüreği vardı valla bilmiyorduk sonra öğrendik , Biri Muhammed Alltuntaştı Bir dinamoydu 1992 de acı bir trafik kazası onu futboldan kopardı ama unutulmadı Elbette Bu iki isimde ayrı birer yazı konusudur .. Fakat bizim o gün kadroda gördğümüz bir genç daha vardı Dedik ya 1987-88 sezonunda henüz 17 yaşındaydı Galatasaray formasını ilk giydiğinde Trabzonspor alt yapısından gelen bu genci gördüğümüzde bizde bilemezdik ; sizde bilemezdiniz O Sonbahar saçlı adamın Adam gibi adam olduğunu Türk Futbol tarihinin belkide en güzel kariyerlerine imza atacağını .

Adı Tugay Kerimoğlu'ydu Tam 6 Şampiyonluk yaşadık onunla 4 Kez Türkiye Kupasını kaldırdık Kariyeri şu takımdı bu takımdı yazmak istemiyorum herkes biliyor zaten Ama Görülmesi gereken şey şu 30’una kadar Cim-Bom forması ve milli takımda harikalar yaratıp o yaştan sonra da İngiltere gibi futbol mesleğinin en hassas olduğu bir ülkede 10 seneye yakın “Blackburn” formasını giyerek ilahlaşan ikinci “Tugay olayı” yaşanır mı dersiniz ülkemizde? Hiç sanmam. Çünkü Tugay bu mesleği hiç para ve transfer oyunlarına sokmadan sadece futbol sevdası, iş ahlakı ve aile geleceği prensiplerine sadık olarak yaşadığı için yücelmiştir İngiltere gibi futbolda “kılı kırk yaran” bir diyarda... Yoksa 40 bin kişinin dakikalarca ayakta alkışlayıp kliplerini tüm statlarda yayınlaması birbirinden anlamlı pankartlar açıp, Türk bayrakları ile uğurladığı Tugay’dan başka kaç yabancı futbolcu yaşamıştır İngiltere’de Az mıdır bu gurur bize Türk İnsanına ve Galatasaraya ...


Yuvana Hoş geldin Gerçek Aslan ..



Ve altyapının başına getirilen Tugay Kerimoğlu, 10 yıl sonra Florya’ya döndü.