Seni sevdik, Gönül verdik Şanlı Galatasaray

Seni sevdik, Gönül verdik Şanlı Galatasaray

2 Ekim 2007 Salı

17 Mayıs 2000'de Kopenhag Parken'de UEFA Kupası'nı kazanan Galatasaray: Claudio Taffarel, Capone, Gheorghe Popescu, Ümit Davala, Bülent Korkmaz, Hakan Şükür, Okan Buruk, Gheorghe Hagi, Suat Kaya, Arif Erdem, Ergün Penbe
Yakaladın yakaladınve heyecanını yaşadın. Geri döndüremezsin zamanı. Kim bir daha 90 dakikayı ayakta izleyecek, kim nereden vurur, o kafa vuruşu nasıl çıkar bilemiyeceksin..
Yok valla unutamadık o anı Sevgili Claudio Taffarel..
Atletico Madrid altyapısında Raul'u elinden kaçıran Jesus Gil'in futbolcunun ulaşımı için iki kuruş parayı esirgediği muhabbeti yapılır. Tugay için de farklı değildi. Trabzon altyapısında bankacı babasının tayini çıkınca ağabeyi ile birlikte otelde kalıyorlardı bir zamanlar. Tugay'ı keşfeden Sadi Tekelioğlu, Trabzon yönetimi otel parasını ödeyemeyince dayı oğlu Ergun Gürsoy'a haber salmıştı. Beşiktaş altyapısında 20 yıl önce Tugay veto yedi, 20 yıl sonra da Ferhat (Öztorun). İkisine de topçu olmaz senden dediler. Tugay evine yakın Galatasaray'a geldi. Galatasaray yıllarında yana oynuyor, topu ayağına aldığında bir tur etrafında dönüyor, oyunu yavaşlatıyor, iyi profesyonel değil diyenlerin alayı Ada kariyerinde Tugay'ı göklere çıkardılar Yüzsüzlük parayla değildi elbet. Tugay aynı futbolu oynuyor Blackburn'de.İkinci bahar buna diyorlar futbolda. Şimdi 37 yaşında. Aslanlar gibi oynamaya devam ediyor. İngilizler bugüne kadar hız ölçümü yapılıp kayıt altına alınmış en sert şutların listesine yayınlamış. Tugay -bizim anladığımız hesapla- 135 km/s ile 8. sıradan girmiş listeye.



Bu adamın kariyerini Galatasaray'a atamadığı goller çizdi. Juventus'ta kenarda Lippi vardı. 2003 yılında Almanya'da bilmenenne stadı bir ilk 45 oynadı akıllara ziyan. 5 net pozisyonu dağlara taşlara attı. Galatasaray maçı aldı. O sezon yol verdiler Marca Di Vaio 'ya

Sene 1999. Roberto Baggio Inter'de teknik direktör Marcello Lippi ile anlaşamaz ve ayrılmaya karar verir. İtalya dışına gitmek ve huzur bulacağı bir yerde futbol oynamak istediğini söyler yakın arkadaşlarına. Teklif Galatasaray'dan gelir. Şampiyonlar Ligi'ndeki Galatasaray huzur bulacağı takımdır. "Ertesi gün İstanbul'a uçacaktım. Arkadaşlarım ikna etti beni kalmaya" diye anlatıyor o günleri Una Porta Nel Cielo adlı otobiyografisinde. Transfer yatar. Galatasaray o sezon UEFA Kupası'nı alır.

Biliyormuydunuz ?
"Futbolda istikrar nedir?"e cevaben "Alex Ferguson" demekten sıkılanlar için..
40 yılda 4 kaptan değiştiren AC Milan, İstanbul'un 4 stadında maça çıkan tek Avrupa kulübüdür.