Seni sevdik, Gönül verdik Şanlı Galatasaray

Seni sevdik, Gönül verdik Şanlı Galatasaray

24 Haziran 2008 Salı

" Auslender Raus...yada... Acı Vatan Alamanya"

Tribün Dergide Gördüm Aşağıdaki yazıyı
kimin yazdığını bilmiyorum ama buraya eklemeden geçemeyeceğim ... " Arkadaşlar...Şu anda kendime yeni geldim...hala zangır zangır titriyorum...Milli Takımımıza kucak dolusu sevgiler...Allah ım olamaz böyle bir şey...Seneler öncesine gittim bir an...1983 yılının bir kış akşamı...Berlin Olimpiyat stadı...Almanya-Türkiye maçı var...Yaşım 9...Babamla heyecan içinde maça gittiğimi hatırlıyorum...Elimde boyumdan büyük türk bayrağı...Stad tıklım tıklım...90 bin kişilik stadın ezici çoğunluğu Türk...Rakip 1982 Dünya kupasının finalisti Almanya...Hrubesch...Karl Heinz Rummenigge...Schuster...Michael Rummenigge...Toni Schumacher...Förster...Briegel...Stielicke...Littb arski...Bizde de (babamın hatırladığı kadarı ile) kalede Yaşar...Erdal Keser...İlyas Tüfekçi...Erdoğan...Selçuk Yula...Raşit Çetiner...İskender Günen...Dobi Hasan...o maçı unutmam mümkün değil...Almanya acı vatanda Türkiyem gelmiş...5-0 mağlubuz...dk 87...Dobi Hasan kafayla durumu 5-1 yapıyor...stat yıkılıyor...kolay mı dünya şampiyonu almanya ya gol atmışsın...Nereden nereye beee...bir gurbetçi çocuğu olarak o gole nasıl sevindiğimi hatırlarım...Bir de ertesi gün okulda alman çocuklarının bizimle alay etmelerini hatırlarım...Hem alay etmelerini...Hem hakaret etmelerini...hem de yediğimiz dayağı...Hala içim burkulur...kulağımda o sözler çınlar..."Auslender raus..." (yabancılar dışarı)...Nefret ediyorum onlardan...Yaşım 35 ...Ben 35 yıl boyunca bugünün hayalini kurdum hep...Birgün o maç yüzünden uğradığım hakaretin...Yediğim dayağın hesabını sormak yeşil sahalarda...Bir gün Almanya ile böylesine bir turnuvada karşılaşmak...Bekle almanya geliyoruz...5-1 in hesabını sormaya...Solingen de...Möln de...Ludwighafen de yakılan insanlarımızın öcünü almaya geliyoruz...aşağılanan insanımızın onuruna geliyoruz...Sizi saf dışı etmenin zevkini almaya geliyoruz...Bekleyin... "

Eins - zwei - drei laylaylaylay...

Mucize istemiyorum. Yüreğim dayanmıyor Ben artık Galibiyet istiyorum

Tablolara bakınca görüyorum ki ; Löw, bilhassa eleştirilere kulak verdiği ve dört yıldır uygulamaya koyduğu 4-4-2’den 4-2-3-1’den dönme cesaretini gösterdiği Portekiz maçından sonra yeniden bir ihtimal geriye dönüş yaparsa daha lehimize olacak gibi Kurallarından Taviz vermeyen Almanların yaşadığı tek Medcezir hadisesi de zaten bu..
Almanlarda Sayılara bakıldıgın da Ballack İkili Mücadelerde de olsa oyunun diğer kısımlarında da olsa fazlasıyla öne çıkıyor ..Daha cok koşuyor ..Daha cok pas yapıyor..
Almanlar Akınlarını daha cok Soldan yaparken sağdan çok etkili gelemiyorlar . Milli takımız ise Sağdan ve Soldan yapılan Ataklarda daha dengeli bir görüntüye sahip . Almanlar Maç başına 485 Pasla oynuyorlar Bu kısımda Ballack Lahm ve Podolski öne cıkan isimler ..
Kısacası Ballack ve yanındakiler sürekli olarak, stoperlerimiz üzerine baskı yapıp hataya zorlıyacak; bizi kontrolleri altında hücüma teşvik edip, kaptıkları topla gafil avlamaya çalışacaklar. Ayrıca, maçın başından başlıyarak, sonuna kadar tempoyu yüksek tutacaklar; tam saha pres uygulamasıyla yoracaklar; Futbollarını kabul ettirecekler. Böylece direncimizi kırmaya teşebbüs edecekler, korkmamızı sağlıyacaklar. Genel Görünüm bu şekilde ..
Kalemizi Bulacak Şutları genellikle Schweinsteiger dan beklemem rağmen Ceza alanı dışından maç başına 8-9 şut atan Almanların bu maçtada bu ortalamanın altına düşeceklerini beklemiyorum genellikle Bunların 3 tanesi kaleyi bulan şutlar oluyor o konuda da Rüştü ye güvenim tam Ceza alanı dışında zaman zaman geriden Mertesacker de kaleyi yokluyor ama toplara cok kötü vuruyor .
Lehmann zamanlama hataları çok olan bir kaleci o yüzden Almanların yumuşak karnı diyebiliriz Jansen de Almanlar için ayrı dert Defansta kademe hatalarını en cok yapan futbolcu Ardanın bu maçta olmayışı bu sebeble büyük eksiklik oldu diye düşünmekten kendimi alamıyorum .
Şunu kabul edelim ki maç boyunca İsviçre Milliyetcisi Hakem Massimo Busacca olaylı maçların etkisiyle aleyhimize yanlış kararlar verecektir. Yine de bu durum itirazcı yönümüzün açıklaması olmamalı.Sadece sabırlı olmalı ve disiplinli bir şekilde oynamalıyız.
Çok Zorlanacagımızı kabul ediyorum belki maçın başında geriye düşebiliriz Ama Milli takımımız Artık Futbol oynamıyor bunun bir adı da yok zaten Vazgeçmiyoruz Bu yönümüzle Korku salıyoruz ..
Ben umut Doluyum